ODONTOLOGIA PREVENTIVA

Per a nosaltres la prevenció és bàsica.

L’odontologia preventiva comença amb l’assessorament del pacient amb mesures higièniques, dietètiques i de manteniment de les possibles pròtesis o aparells dentals en cas de portar-los.

Als nens que tenen un alt risc de càries, a partir dels 6 anys se’ls aconsella realitzar un SEGELLAT DE FOSSES I FISSURES en els molars definitius. Aquest consisteix a aplicar una resina que segella les fosses i fissures (la superfície del queixal on masteguem), reduint així la incidència de càries.

És un tractament ràpid i senzill, es realitza sense anestèsica i és totalment indolor.

Les FLUORITZACIONS són també una mesura preventiva important, ja que l’aplicació tòpica de fluor a altes concentracions enforteix l’esmalt de les dents, fent-les més resistents a la càries. És un procediment molt senzill, on s’aplica sobre les dents en uns motlles de plàstic un gel de fluor que es manté durant 1 o 2 minuts.

Ja no tant per als nens però sí per a tota la resta de pacients, la PROFILAXI DENTAL o HIGENE anual és bàsica. En aquesta sessió es realitza una eliminació de la placa bacteriana supragingival (en cas de ser infragingival ja caldria realitzar un tractament periodontal), prevenint així qualsevol malaltia periodontal i càries, i eliminant les antiestètiques taques causades pel tabac, cafè, infusions,…

Amb la higiene també realitzem radiografies interproximals per tal de descartar càries entre dents, que en cas de ser incipients no es veuen amb facilitat. A més, donem consells higiènics per un bon manteniment de la salut bucodental i, per últim, fem una fluorització per a reforçar l’esmalt dental.

En casos de pacients d’alt risc de patir malalties dentals, possiblement serà necessari realitzar les profilaxis amb més freqüència.